E-navigatorn - den övergripande versionen


Vad glädjande att du har hittat till vår rapport, E-navigatorn 2014, svenska myndigheter! Detta är ett resultat av nytänkande och hårt arbete för att ge myndigheter ny kunskap och nya verktyg till att utveckla sina hemsidor. 

E-navigatorn är en årlig rapport som bygger på en årlig webbanalys av 75 myndigheters hemsidor samt en kompletterande enkät som myndigheterna svarar på. Den innehåller trender inom webb och den digitala världen samt inspiration, vilket ger en kompletterande bild av förutsättningarna för utveckling av myndigheternas hemsidor.

Varför ska du läsa just denna rapport?

Citizen lab har tagit fram en unik metod för att analysera och mäta hemsidor inom det offentliga Sverige utifrån 120 mätparametrar inom 5 värdeområden. I sin kärna handlar det om vad vi brukar kalla konvertering, översatt till en digital offentlig värld - att möta besökarnas syften och omvandla deras behov till konkret och värdefull action på en sajt. E-navigatorn ger en jämförelse hur myndigheters hemsidor fungerar i förhållande till varandra, tar ut kursen för er resa och ger anpassade rekommendationer. E-navigatorn uppmärksammar myndigheters hemsidor utifrån de modeller som finns i andra branscher/företag, omarbetade utifrån aktuella direktiv och e-tjänster. Den uppmärksammar myndigheters hemsidor med ”Utmärkelser” för olika positiva prestationer.

Men allvarligt, vad det för namn på denna rapport? Vi tycker det är en bra beskrivning på det vi kan ge er med denna kunskap och en eventuell fördjupning tillsammans. E-navigatorn har hämtat definitionen från navigering - det vill säga att vid utveckling av hemsidan kunna bestämma position, kurs och fart samt planera sin rutt.

Är du intresserad av att läsa denna övergripande rapport kan du beställa den genom att fylla i din e-mailadress i fältet till höger så skickar vi den som en pdf-fil till dig, kostnadsfritt.


Camilla Stark, Digital strateg på Citizen lab.

 

Vill du beställa E-navigatorn?

Tycker du att detta låter intressant? Då kan du fylla i din e-mailadress i fältet nedan så skickar vi rapporten kostnadsfritt till dig som en pdf-fil.