Om Citizen lab

Citizen lab är ett analys- och kunskapsföretag som utvecklar besökarens digitala upplevelse av offentliga Sverige. Vi har tagit fram en unik metod för att analysera och mäta hemsidor utifrån 120 mätparametrar inom 5 värdeområden. I sin kärna handlar det om, vad vi brukar kalla konvertering översatt till en digital offentlig värld, att möta besökarens syften och omvandla deras behov till konkret och värdefull action på sajten.

Vi är övertygade om att vi i framtiden kommer se tillbaka på det digitala skiftet som en av de viktigaste revolutionerna vi sett. Vi ser en stark våg av effektivisering, förnyelse och innovation. Här krävs kunskap, idé och inspiration om hur offentliga Sverige kan utvecklas. Det är inom detta område som vi på Citizen lab kommer att agera.

Citizen lab startade som ett projekt i februari 2014 av Camilla, Mattias och Mathias som vardera har mer än 15 års erfarenhet från verksamhetskritisk webb och e-handel. Vi är ett idélab för projekt och ger under 2014 ut första upplagan av E-navigatorn som är en rapport över Svenska myndigheters hemsidor och e-tjänster.

Citizen lab är en registrerad bifirma till Entrepole AB.